Ervaringen van cliënten

  

Anoniem:
"Bij Lea word ik me meer bewust van mijn lichaam en leer ik mijn gevoel te ervaren zonder te oordelen.
Elke keer ontdek ik weer andere delen in mezelf waardoor ik gaande weg steeds beter, op mijn manier, in het leven sta.
De begeleiding door Lea geeft mij; vertrouwen, rust, vreugde, kracht en inzicht."

 

Arnold:
"Lea heeft me de weg gewezen om weer naar mijn gevoel te luisteren en dicht bij mezelf te blijven.

 Lea straalt rust en liefde uit, als ik gejaagd binnen kwam dan voelde ze dat direct en had ze me in korte tijd net zo rustig als zij zelf is. Pas dan kon ik horen wat zij en mijn lijf me te vertellen had."

 

Jantine

"Als ik bij Lea binnenkom, voel ik meteen de rust en geaardheid in de sfeer van haar praktijkruimte. Het is dan ook meestal niet moeilijk, om na een inleidend gesprek alle drukke gedachtes los te laten en geconcentreerd de oefeningen te volgen. Tijdens de sessies voelt het of alle oppervlakkigheid wegvalt en het bewustzijn zich weer op essentiële emoties richt.

Dankzij Lea's intuïtieve begeleiding is het mij gelukt om tot steeds meer spiritueel inzicht te komen. Daarnaast heeft zij mij technieken geleerd, om met dagelijkse stress en emotionele tegenslag om te gaan.

Ik bewonder Lea's vermogen om heel nauwkeurig aan te voelen, wat mij tegen zit of afremt en daar dan op de juiste manier op in te gaan. Dit resulteert in steeds verrassende maar altijd behulpzame antwoorden. Het voelt alsof zij steeds precies weet, wat ik op dat moment nodig heb.

Als ik Lea weer verlaat, voel ik me gesterkt en opgelucht, dichter bij mezelf en goed geaard. Hoewel er bij mij geen acute hulpvraag meer voorligt, kom ik nog steeds regelmatig bij haar, om mijn spiritueel inzicht te verdiepen en om de geleerde bewustwordingstechieken te verinnerlijken.

Ik ben Lea enorm dankbaar voor al haar emotionele steun en voor alles moois wat ik dankzij haar heb mogen ontdekken en ervaren."

 

Margriet

"Ik ervaar een respectvolle benadering waarin ik er met alles mag zijn. Lea sluit aan bij wat er op dat moment is. Ze laat bewogenheid en betrokkenheid zien en tegelijk ook een soort overstijgende blik waarmee zij als het ware meekijkt naar wat er gebeurt. Ze koppelt haar inzicht aan praktische oefeningen waardoor ik ook zelf tot inzicht en vertrouwen kan komen.

Ik zie en ervaar dat Lea vertrouwt op wat zij voelt en in haar eigen lijf waarneemt. Ik ervaar een samen kijken en voelen, een benadering vanuit het hart. Ik ervaar echtheid en dat nodigt uit om er ook zelf helemaal te zijn.

De oefeningen zijn een ontdekking. Ze bepalen me bij het hier en nu. En ik leer hoe ik daarmee ook thuis tot rust kan komen, mijzelf daarin serieus kan nemen en  gedachten kan stoppen en gevoel en emotie de ruimte mag en kan geven. Daarmee neem ik mezelf serieus. M'n gevoel staat niet meer los van mij, maar hoort bij mij. In plaats van mijn gevoeligheid als last te zien en eigenlijk te veroordelen (omdat ik dacht dat anderen zo oordelen), leer ik deze zelf te accepteren en te waarderen, los van wat anderen daarvan vinden. Ik kan dit nu voelen als een waardevol deel van mij dat bij mij hoort. 

Ik leer aandacht aan mezelf te geven, in feite liefdevolle aandacht, ik mag er zijn met alles wat er is.

Ik leer in het contact met anderen beter bij mezelf te blijven en niet als een soort automatisme mezelf weg te cijferen. Ik leer mijn eigen behoeftes herkennen en daar ook naar te luisteren en te handelen. Tegelijk geeft Lea me de verzekering dat ik daarmee niet "ikkig "zal worden. Dat geeft ruimte en vertrouwen."

 

Anoniem

"Ik ben op een punt gekomen dat ik er zelf niet meer uit kwam. ‘Normale’ therapie werkte niet.

Door de aandacht naar mijn lichaam te halen, door middel van ademhalingsoefeningen, werd ik langzamerhand bewust van wat er in mij speelde. Gedachten, gevoelens en reacties daarop.

Lea probeert mij steun te bieden daar waar het nodig is, waardoor ik leer beetje bij beetje steun te aanvaarden en te accepteren als ik dat nodig heb.

Ik voel me meer gezien als persoon tijdens de sessies.

Door de oefeningen ben ik dichter bij mezelf komen te staan. Daardoor krijg ik meer en meer contact met mijn gevoel!!! Nuchtere ik had dat niet zo heel snel verwacht en is terughoudend terwijl mijn emotionele ik haast niet kan wachten.

Lea creëert een situatie waar ruimte is voor acceptatie voor wat er wel of juist niet is. Pijn, verdriet, chaos: alles mag er zijn en mag gezien worden. Ze leert me te kijken zonder oordelen.

Wat alle andere therapeuten helemaal niet gelukt is, is hier wel gelukt. Op de een of andere manier heeft Lea toegang gekregen tot wat er diep en echt binnen in mij speelt. Daar waar ik te ver van me

zelf sta, breng zij me terug dichter bij mezelf.

Wat ik uniek vind hier is dat Lea laat zien dat ze zelf ook een mens is en in ontwikkeling. Ik heb niet het gevoel dat ze boven me staat, zeg maar."

 

Kees

"Elke keer als ik er kom ervaar ik er rust en kom ik ook dichter tot mezelf.
Hier door leer ik mezelf beter kennen en komen de aandachtspunten naar boven.
Door mezelf beter te leren kennen bouw ik een vertrouwensband met mezelf op.
Bij Lea kan ik niet net doen of alles goed is, ze voelt aan dat dat niet zo is en zegt dat ook eerlijk.
Bij Lea ben ik al verder gekomen dan bij andere psychologen of maatschappelijk werkers."

 

 

Deze pagina delen: